BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
6:18, Вторник
11 Декември 2018г.

EXOOO -> ФилософияОтговори по темата

НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ

ЧерешовЦвят|жена|25-35||Бургас
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Нед Май 07, 2006 5:52 pm

НЕЩО ЗА РАЗМИСЪЛ

Живял някога могъщ и богат индустриалец. Неговата империя била безгранична. Тя се простирала отвъд човешки поглед, през океани и континенти. От своя огромен и красив замък той управлявал могъщ конгломерат от печеливши корпорации, всяка произвеждаща и носеща печалба за останалите. Стотици хиляди хора работели за него, а той господствал над техния живот.Бил господар на човешката природа чрез манипулация и контрол.

Въпреки, че бил само един обикновен човек, всичко, което правел, било в големи мащаби.Той си почивал в най-елегантните световни замъци.Бил обграден от произведения на изкуството, хранел се с превъзходна кухня, пиел отбрани вина от своите специални лозя, имал армия от прислужници. Всичко, до което се докосвал, било от изключително качество.Но най-ценна от всичко била неговата частна зоологическа градина.Това било най-голямата и най-богата частна зоологическа градина в целия свят.Въпреки, че той никога не допускал посетители, зоолозите от цял свят завиждали на великолепната му колекция.

Един ден негов прислужник му разказал за една скрита долина на азиатския континент, където живеели единствени по рода си животни.Гледайки от върха на кулата към своята зоологическа градина, индустриалецът си мислел: "Животните от тази долина ще бъдат прекрасно и последно попълнение към моята градина."И така той извикал всички свои слуги и заповядал да се подготви експедиция до отдалечените планини, където разказвали, че живеели тези редки животни.

Пристигнали в изолирано селце, дълбоко в Хималаите, заедно със своите хора и машини.Ловците от този забравен кът на света се изсмели с презрение, когато им разказал за своето намерение да залови животните.Те му обяснили, че никой човек, нито дори тези, които са живеели и ловували в долината от незапомнени времена, не са успели да уловят тези диви и ловки животни."Аз ще се върна след един месец-казал той на селяните-и ще уловя всички животни.Искам само водач, за да ми покаже къде са."След един месец се върнал с празни ръце.Селяните се смеели и го пидигравали.Всичко, което казал, било:"Елате с мен. "Той ги отвел до високата планинска ливада, която водачът му показал. Хората от селото застанали поразени от изненада и почуда.Там, пред тях, стояли стотици животни, затворени здраво в широка кошара.Богатият индустриалец им обяснил какво е направил.

Първата сутрин поставил едро зърно и бала сено в средата на моравата.Отишъл там на следващия ден и на по-следващия, всеки ден оставяйки все повече зърно и сено.Скоро животните дошли и започнали да се хранят. В началото били само няколко, но всеки ден идвали още и още. Накрая цялото стадо се хранело от моравата. След това през вечерите той започнал да копае дупки за стълбове на ограда, поставяйки по два нови стълба всяка вечер. Когато кръгът от стълбове бил затворен, той започнал да слага странични платове. Първо поставил най-долните, за да бъде лесно на животните да ги прескачат. Всяка вечер добавял нови и нови платове, а кошарата ставала все по-висока и по-висока. Накрая животните можели да влизат и излизат само през малък отвор на оградата.

Вечерта на 29-ия ден той направил вратата. Последниия ден, след като всички животни влезли през малкия отвор, той затворил вратата след тях и я заключил. Преди тези красиви и свободни животни да разберат какво се е случило, били хванати в капан. Индустриалецът казал на смаяните селяни: ,,Аз мога да уловя всяко животно, като го накарам да зависи от мен за своята храна. Аз мога да управлявам всеки човек по същия начин. Това е наистина честна размяна. Аз ги храня, а те ми дават своята красота и свобода.

Това е източникът на моето богатство и моята мощ
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia