BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
5:09, Събота
20 Октомври 2018г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Езика на тялото

Rozichka|жена|25-35|N/A|sofia
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Съб Май 13, 2006 10:38 pm

Езика на тялото

Първото впечатление

Статистиките са различни, но повечето експерти твърдят, че са необходими между 90 секунди и 4 минути, за да решим, че харесваме някого. Въпреки че ни се иска да вярваме, че това е разумен процес, не е така – 55% от сигналите, които получаваме, идват чрез езика на тялото; 38% - от тона, скоростта и интонацията на гласа и само 7% от това, което всъщност ни казва.

Това не означава, разбира се, че ще избегнете завинаги разговорите за вашата страст към змиите, например, или към колекционирането на монголски еднокрили пеперуди (все пак съдържанието е от значение, по-късно), но все пак трябва да осъществите контакт веднага посредством езика на тялото или обекта на вашият интерес няма да се остане достатъчно дълго, за да разбере колко интересен човек сте всъщност.

Ако все още не сте напълно наясно със себе си, трябва да направите усилия за това. Без да искаме да ви направим параноидни, ще споменем още един стряскащ факт – преди още да сте заговорили човека, върху който сте спряли вниманието си, 80% от неговото първо впечатление за вас вече е изградено на базата на вашата стойка и начина, по който се движите!

Ние правим незабавна оценка на хората, които срещаме – нещо, което изглежда възмутително, но е факт, че почти за всеки аспект от нашата личност може да се съди от нашият външен вид, стойка и походка.

Тайни сексуални сигнали на тялото:

Как да разберем дали нашето тяло изпраща верните сигнали – и още по-важно – как да разберем сигналите, които ни изпращат другите хора? Оставете вашето тяло да “говори” и да “флиртува” и се научете да разпознавате тайните сексуални сигнали, с които някой флиртува с вас:

1. Триъгълник на флирта

Когато гледаме някого, който не ни е близък (например по време на бизнес среща), нашите очи извършват зигзагообразно движения на нивото на очите в посока от едното към другото око.

Между приятели погледа погледа се снижава под нивото на очите и се движи под формата на триъгълник – от едното към другото око и надолу към носа и устата.

Когато започваме да флиртуваме, триъгълникът на движение на погледа се уголемява – оглеждаме оценително тялото на обекта на флирта. Колкото по-интензивен става флирта, толкова повече задържаме погледа си върху очите и върху устните на нашията обект.

Ако някой гледа устните ви през цялото време, докато говорите, това е много секси, тъй като не може да не си помислите – “Дали той/тя си представя какво би било усещането да ме целуне?”, което обикновено е точно това, което той/тя си мисли, в случай, че гледа съсредоточено устните ви.

2. Огледални действия

Това е което отличава добрият флирт от страхотния флирт: нищо няма да ви обвърже по-ефективно и по-бързо от това, да повтаряте огледално действията на обекта на вашите желания. Това означава, че просто трябва да правите това, което прави той/тя – ако се наведе, за да ви каже нещо интимно, вие се наведете към него/нея също; ако се облегне назад, за да отпие от питието си, вие също отпийте от своето; ако той/тя подпре брадичката си между двете си ръце, вие направете същото.

Обяснението на ефекта от огледалното поведение е, че харесваме хора, които приличат на нас. Ако някой прави същото като нас, ние усещаме, че този човек е на същото ниво и в същото настроение като нас.

Има някои съществени неща, които трябва да отбележим: първо - повтаряйте само позитивните сигнали на тялото; второ – хванете настроенитето, а не просто имитирайте този, с когото флиртувате, както правят шимпанзетата в зоопарка. Общо правило е да се изчака около 50 секунди, преди да се повтори нечий жест.

3. Движение на веждите

Когато за първи път видим някой, към когото изпитваме влечение, ние повдигаме вежди. Ако от другата страна също ни харесат, съответния човек също повдига вежди. Никога не сте забелязали това? Не е чудно, тъй като продължава около 5 секунди.

Ние не съзнаваме тези си действия, но повдигането на веждите е жест, който се наблюдава при всички култури по целия свят. Всъщност някои експерти смятат, че това е най-бързия невербален знак за приятелско отношение при среща в света.

Трикът е да наблюдаваме за този жест при срещата си с някой, когото харесваме. Още по-добре покажете му/й на подсъзнателно ниво, че сте заинтересуван от него/нея, като повдигнете веждите си за секунда съзнателно, когато хванете погледа му/й, за по-пълен ефект.

4. Посочване

Наблюдавайте движенията на ръцете и краката на обекта на вашите чуства – хората имат склонност да насочват тялото си към хората, от които се интересуват. Ако смятаме някого за привлекателен, ние често несъзнателно насочваме към него нашите длани, ръце, пръсти, крака, ходила.

Това също е незъзнателен индикатор да покажем нашето внимание към дадения човек. Също несъзнателно, това се схваща от другия човек.

Така че, ако сте хвърлили око на някое “парче”, стоящо в ъгъла, насочете тялото си в неговата/нейната посока, дори и да нямате визуален контакт, той/тя ще разбере, че се интересувате от него/нея.

5. Мигане

Ако харесваме това, което виждаме, зениците ни се разширяват и започваме да мигаме по-често.

Ако искате да повишите шанса си, опитайте се да накарате отсрещния човек да мига по-често, като вие мигате по-често. Ако човека ви харесва, той/тя несъзнателно ще се опита да настигне честотат на вашето мигане, за да остане в синхрон с вас, което ще накара и двама ви да се почуствате още по-привлечени един от друг.

Златни правила на езика на тялото

Никога не преценявайте само по един жест. Когато някой седи с кръстосани ръце, това често означава, че се защитава емоционално и се затваря към отсрещния човек, но може да означава и че му е студено, има мазно петно или е разлял кафето си върху дрехите си.

Не правете заключения, а търсете поведенческите прояви като цяло. Ако някой седи със скръстени ръце, мръщи се и се обляга назад, така че да се отдалечи възможно най-много от вас и устните му/й са присвити неодобрително, това е доста сигурен знак, че заема отбранителна позиция.

Повечето експерти по езика на тялото приемат правилото на “Четирите знака” – а именно да се търсят поне 4 знака на тялото, които “казват” едно и също нещо, преди да се доверим напълно.

Правила за безопасност при среща

Ако си правите среща по интернет, използвате други хора или дори агенция за запознанства, трябва да вземете следните мерки:

· Направете срещата си на кафе или на обяд, а не на вечеря. Така няма да губите време, ако видите, че нищо няма да излезе, а и ще сте в по-голяма безопасност през деня. Бъдете учтиви, но не подвеждайте човека с когото не желаете повече да се срещате, за да избегнете нежеланото преследване от негова/нейна страна. Ако не харесвате човека, с който се срещате, просто кажете: “Ти си чудесен човек, но не си това, което търся.”
· Останете на място, което е добре осветено и с много хора наоколо. Добра идея е да се срещнете на място, където ви познават, така че човека, с който сте на среща да може да бъде идентифициран. Говорете със сервитьора, така че да стане ясно, че са ви видели заедно.
· Не канете непознат в дома си и не ходете в дома на непознат, докато не опознаете достатъчно добре човека.
· Доверете се на инстинкта си и внимателно слушайте историята на миналите връзки на човека, с който се срещате. Така може да разберете дали търси връзка или просто секс.
· Разкажете на няколко ваши приятели за срещата си – къде ще бъде, името, телефона и адреса на човека, с който ще се срещате. Накарайте ги да ви се обадят 1 час след началото на срещата, за да разберат дали сте добре, а също такла и вие им се обадете няколко часа по-късно.
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia