BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
8:21, Сряда
24 Октомври 2018г.

EXOOO -> СтатииОтговори по темата

Изкуството на ласката

ЧерешовЦвят|жена|25-35||Бургас
emate профил|лично съобщение

Пуснато на: Вто Май 16, 2006 12:26 pm

Изкуството на ласката

древноиндийския трактат за изкуството на любовта "Ананхаранга" се казва, че...
... пътят на любовта минава през поглед-докосване-ласка-свързване. Именно ласката, проявяването на нежни и сексуални чувства се явява отличие на секса при хората от съвокупляването при животните. Ласката - еротична и възбуждаща, се явява моста, пренасящ човека от погледите и разговорите към физическия контакт.

Ласките възбуждат по различен начин.

Психическо възбуждане: галя те и виждам, че ти е приятно и това ме възбужда; галят ме, значи аз съм желан и любим; аз властвам над партньора, аз мога да направлявам неговата възбуда.

Физическо възбуждане: съприкосновението с тялото на партньора по принцип възбужда; аз се докосвам до такива нежни места, че ме обхваща възбуда, смесена с желание да защитавам партньора; партньорът се докосва до тези места, които ме възбуждат и ме лишават от разум...

Насочените ласки, като правило, предшестват половия акт, те разгряват партньора, подготвят го за още по-високо ниво на страстта и в същото време се явяват проявление на грижа за другия и знания за особеностите на другия. Такова поведение се нарича подготвителен период на половия акт.

Но в друг случай, ласките сами по себе си се явяват самостоятелен полов контакт, предизвикващ не само възбуждане, но и удовлетворение. Това е и петинга - насочено сексуално поведение, имащо за цел достигането на полово удовлетворение без полов акт. Петингът се явява съставна част на секс-терапията при отсъствие на оргазъм у жените, при отслабена ерекция или ускорено изправане у мъжа, при много случаи на полови разстройства.

Различава се едностранен и двоен петинг, активен и пасивен, повърхностен и дълбок. Галенето само над кръста се нарича "некинг".

Разбира се, едни и същи правила за ласките за всички не може да има. Но някои общи закономерности все пак съществуват. Ласките трябва да бъдат широки обемни. Даже, въпреки че често се казва, че клиторът се явява най-чувствителното място, не бива веднага да се достига до него, преминете по всички точки, които са вече известни и заедно потърсете нови. Все пак ласките - това не са просто ключ за някъде, а проявяване на отношение, ласкавост и нежност.

Ласката може да бъде нежна или по-активна - целувка, поглаждане, потупване, леки захапки. Никоя ласка не се усеща мигновено, затова е нужно всяко място да се гали известно време в очакване на една или друга реакция. Освен това не е лошо, ако партньорът коментира своите усещания: "приятно - възбужда - безразлично - неприятно"... На приятните точки може да се задържа повече, пробвайки един или друг вид ласка и запомняйки за в бъдеще, къде двамата ви очаква удоволствие.

Ако не знаете откъде да започнете с нов партньор, пробвайте с това, което ви възбужда лично вас, нерядко ерогенните зони съвпадат. Най-добре е петингът да се прави от горе надолу, оставяйки най-изразените ерогенни зони (половите органи) за накрая. Така, от по-малко към повече възбудимите места, пътешествието става приятно.

Навярно, от собствен опит, знаете че даже най-възбудимите места при продължителби ласки "се уморяват" и временно губят чувствителност. Това е естесвено събитие, чувствителността се възстановява, но възбудата от ласките може да бъде загубена. Затова, от една страна, не фиксирайте галенето дълго в една точка, оценявайте, не намалява ли реакцията на партньора, а от друга - не се стеснявайте да кажете за случващото се на вашия партньор, който твърде се е увлякъл в еднообразна ласка.

Да се каже - но без скандал! Общуването по време на интимен контакт въобще често става на безсловесно ниво, а думите се свеждат до несложни междуметия, прилагателни и епитети.

Не напрягайте себе си и партньора дори нещо да не се получава за пореден път. Прескочете и забравете, не се отвличайте от възбуждението.

Като правило, възбудимостта на ерогенните зони по степен на намаляване се разпределя така: полови органи - уста, език и вкус - гърди - шия - вътрешна повърхност на бедрата - долната част на корема - пръсти и осезание - дупе, кръст - други зони. При това "другите зони" могат да бъдат разположени на най-неочаквани и непредсказуеми места и могат да са по-възбудими, отколкото основните.

Галенето на половите органи, като правило, се явява заключителната част от петинговото поведение. Те водят към последната поема - достигането на оргазъм и удовлетворение. Тези ласки често са по-активни, отколкото другите, но нерядко е желателен и по-нежен контакт. Затова, на заключителния етап е по-добре да не се губи разум и да се обръща внимание на потребностите на партньора.

Двойките, практикуващи петинг, винаги могат да получат своето удовлетворение - не само в спалнята - убежище, но и на по-малко уединени места. Като правило, при такива двойки няма проблеми в интимния живот.

И накрая, това е просто много хубаво - да галиш и да бъдеш гален!
 
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia