exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
7:47, Понеделник
03 Октомври 2022г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Правила за хубав загар

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Традиционните правила за здравословен и хубав загар са валидни и за новия летен сезон. Ето някои от тях.

> Избягвайте да стоите на плажа между 11 и 14 часа, когато слънцето е най-силно.

> Увеличавайте излагането на слънце постепенно.

> След излизането от водата, попийте капчиците вода с хавлиена кърпа, тъй като те се явяват малки лещи, които фокусират слънчевите лъчи и кожата ви ще изгори по-лесно.

> Носете шапка с голяма периферия и качествени слънчеви очила.

> Мажете всички открити части на тялото си със слънцезащитен крем.

____________________



Как да изберете подходящия слънцезащитен крем:

Нужно е да знаете фототипа на своята кожа, тъй като различната кожа възприема слънчевите лъчи по различен начин. Дерматолозите делят хората на четири типа:

- Първи тип – светла или рижа коса, сини или зелени очи, светла кожа с много лунички. Хората от този тип са най-склонни към изгаряне, практически те не хващат тен, а направо изгарят, като вместо с желания шоколадов тен се сдобиват с червени болезнени петна.

- Втори тип – това са хора с кафяви или сиви очи, светла коса и кожа с малко лунички. Представителите от този тип могат да добият загар, но кожата им е чувствителна и може лесно да изгори. Обикновено желаният тен идва, след като кожата е била леко изгоряла.

- Третиият тип се характеризира с кафява коса, тъмни очи, кожата е със средна светлост. Такива хора получават хубав тен и рядко изгарят.

- Четвърти тип – хора с тъмна кожа и черна коса, които практически не изгарят и се сдобиват с прекрасен тен с по-малко стоене на слънце.

Слънцезащитните кремове съдържат специални вещества, които не позволяват на ултравиолетовите лъчи да проникват през кожата.

Всеки такъв крем е обозначен с индекс в цифри. В съвременна козметика се използват два. Първият SPF обозначава степента на защита от ултравиолетовите b- лъчи, вторият UVA – степен на защита от ултравиолетовите а- лъчи.

Колкото по-голям е индексът, толкова по-голяма е защитата. За предразположената към изгаряне кожа, трябва да се използва крем с по-високи защитни фактори, а хората, които лесно добиват тен е нужен крем с по-нисък фактор. За хората от втори и трети тип най-подходящи са продуктите с SPF диапазон от 40 до 50 и UVA – 15.

Важно е да се вземе предвид реакцията на кожата. Ако почувствате необходимост, може да замените крема си с по-слабозащитен, или напротив – ако усещате, че вашият крем не ви защитава достатъчно – да вземете такъв с по-високи фактори.

Друг основен момент е правилното нанасяне на крема. В никакъв случай не бива да го пестите, защото ако го прилагате в твърде малки количества, той може да се окаже неефикасен. Трябва да се нанесе по цялото тяло, като не се забравят ушите, областта около очите, устата и ходилата.

Половин час преди да отидете на плаж нанесете слънцезащитния крем, за да има време да попие в кожата ви. Обикновено кремът ще ви предпази до 3 часа, освен ако на опаковката не пише друго, но ако предените може да се мажете и по-често или да си вземете крем с по-висок фактор.

fema
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia