exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
23:12, Сряда
17 Април 2024г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

ЕК: Ползвайте слънцезащитни продукти само с нови етикети

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Целта е да не се допускат повече надписи от типа "100-процентна защита" срещу ултравиолетови А лъчи (UVA), защото такава защита не съществува и подобни рекламни указания заблуждават потребителите
14.07.2008
Европейската комисия предупреди потребителите да използват през лятната ваканция защитни продукти срещу слънчевите лъчи само с нови етикети.

Изискването за нови етикети е по доброволно споразумение между Европейската комисия и производителите на плажни масла, постигнато през 2006 г.

Целта е да не се допускат повече надписи от типа "Пълна защита" или "100-процентна защита" срещу ултравиолетови А лъчи (UVA), защото такава защита не съществува и подобни рекламни указания заблуждават потребителите.

Новите означение по етикетите на слънцезащитните продуктите трябва да са: "Слаба защита" (Low protection)със защитен фактор 6-10, "Средна защита" (Medium protection) с фактор 15-20-25, "Висока защита" (High protection) с фактор 30-50, и "Много висока защита" (Very high protection) с фактор 50+.

Ултравиолетовите А-лъчи предизвикват преждевременно остаряване на кожата и могат да засегнат имунната система. Както и ултравиолетовите B-лъчи, те могат да доведат до рак на кожата.

Вече около 80% от продаваните продукти за защита от слънчевото лъчение са с етикети, които носят новите надписи. Доброволното споразумение с производителите се изпълнява добре, заяви Хелън Кърнс, говорител на еврокомисаря за защита на потребителите Меглена Кунева.

Въпреки това службата на Кунева ще следи внимателно пазара, за да не се появяват продукти със заблуждаващи потребителите етикети. Срещу нарушителите ще се вземат строги мерки.

Единственото изключение ще е за стоки със стари надписи, произведени през миналата година, чийто срок на годност още е валиден и които още не са продадени.


svejo.net
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia