exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
21:55, Сряда
08 Февруари 2023г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

След кавга и оргазъм казваме неща, за които съжаляваме

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Определена част от различията в общуването между мъжете и жените е свързана с развитието на мозъка на представителите на двата пола. Важният орган при момиченцата узрява по-бързо, отколкото при момченцата, включително и говорния център. Учените пък са установили, че колкото по-високо е нивото на тестостерона при мъжете, толкова по-малка вербална активност проявяват те.

Какво се случва, когато се караме

Комуникативните ни различия са особено забележими по време на кавга. Първо, увеличава се активността в центъра на емоциите. Понижава се дейността на предната част на кората на главния мозък, отговаряща за аргументацията и решението на проблеми. Именно затова ни е сложно да се придържаме към определената тема за разговор, думите идват от сърцето ни, а не от разума. Това особено влияе на жените, а не на мъжете, които пък си спомнят миналия неприятен опит от подобни ситуации.

Случващото се в мозъка много напомня състоянието след оргазъм. По тази причина хората, намиращи се в обятията на страстта, често казват неща, за които по-късно съжаляват. И в двете ситуации главният орган по някакъв начин работи срещу нас емоциите се усилват, а дейността на логическия апарат се понижава.

Мъжете и жените се отличават по това, че нивото на хормони при дамите се връща в норма малко по-бавно. Как да преодолеете усложненията, които възникват при комуникацията? Законите на д-р Мариан Легато - един от водещите специалисти в областта на джендърната медицина, ще ви помогнат да направите това.

Издайте му намеренията си

На мъжете им е по-трудно да слушат събеседника си, отколкото на дамите. Във връзка с този факт всичко ще бъде доста по-лесно, ако жените известяват представителите на силния пол, когато ще им съобщят нещо важно. Когато трябва сериозно да поговорите с партньора си, помолете го да внимава и тактично и нежно го уведомете, че това е разговор за двама.

Помолете го за помощ

Мъжете не са задължени да изпълняват ролята на наши съветници. Естествено, това укрепва взаимоотношенията, но не е задължително. Не забравяйте правилата на добрия тон. Защо не проявите любезност и просто не го помолите за помощ. Ще бъдете приятно изненадана от вниманието, с което ще ви удостои събеседникът ви.

Изберете удобното време

Ако не очаквате и не изисквате пълна самоотверженост от партньора си, имате доста по-големи шансове да получите това, което ви е нужно. Не се опитвайте да се съревновавате с нещото, което отвлича вниманието му в дадения момент. Мъжете не са способни да правят няколко неща едновременно, както жените. Ако се опитвате да завържете разговор с любимия си, докато работи нещо, няма да получите пълното му внимание. Англичаните са забелязали, че повечето важни разговори в брака им се осъществяват следобед или по пътя към дома след излизането от местния пъб.

Започнете позитивно

Преди да проявите претенции към мъжа си, кажете нещо от рода на: "Имаме малък проблем във взаимоотношенията, който може да поправим заедно". Партньорът ви с удоволствие ще ви отдели време, понеже мнението му е било уважено и не се е наложило да слуша критики.

Кажете му какво ви е нужно

Всички, особено мъжете, са склонни да търсят решение на проблема, когато им разказват за него. За съжаление, на вас не винаги ви е нужен резултат. Понякога се нуждаете просто от емоционална подкрепа или да обсъдите няколко варианта за справяне, за да изберете най-добрия. Друг път пък действително ви е нужна помощ. В началото на разговора кажете на събеседника си от какво се нуждаете, за да реагира, както искате.

Уточнете какво имате предвид

Както е известно, мъжете по-сложно декодират невербалните знаци, особено изобразените на женското лице. Дамите пък максимално използват подобни символи. Това може да доведе до разочарование и у двамата събеседници. Дамата чувства, че партньорът й игнорира нейните потребности, а него пък го дразни неразбирането на знаците, които тя прави. Най-редно е да кажете всичко, каквото ви е на ума. Изразете мислите си, дори да са прекалено ясни. По-добре е да кажете: "Имах ужасен ден", отколкото да стоите с нещастен вид. Вместо да хвърляте разочаровани погледи, разкрийте на събеседника си, че сте му обидена.

Трудно е да се прецени колко е важно да говорите, когато нещо ви безпокои. Ако партньорът ви ви пита "Какво се е случило", а вие отговаряте "Нищо", е твърде вероятно той да ви повярва. Тази фраза означава край на разговора. Вие действате като полицай, заграждащ с лента мястото на произшествието. Това съвсем не означава, че мъжът не се вълнува от проблемите ви. Когато господата са разстроени, те предпочитат сами да решават проблемите си. Затова се отнасят с уважение към молбата ви да ви оставят на мира, въпреки че вие не го желаете.
Говорете му на интересна тема

За да изгладите различията в общуването си, опитайте се да се впишете в нивото на събеседника си. С една приятелка може да разговаряте за бизнес, но не и да й покажете новата си рокля. С друга - само за мода, но не и за работа. Но и с двете например може да обсъждате книгите, които са общият ви интерес. Същото важи и във връзката с партньора.

Мъжете също може да се възползват от този съвет. Разговаряйки със съпругата си на интересна за нея тема, те повишат количеството на общуване в брака и дават възможност на жената да узнае нещо повече за онази част от деня, която те прекарват без нея. На дамата не й е интересно да разбере повече за доходите и разходите на партньора си. Тя се опитва да получи по-пълна представа за вътрешния живот и емоционалното му състояние, как общува с подчинените си в определена ситуация и как се чувства самият той. По такъв начин и двамата може да подобрите общуването с противоположния пол, приспособявайки разговора към интересите на слушателя.

Обяснявайте просто и ясно

В повечето случаи мъжете и жените действително се разбират един друг. Но когато се постараете да говорите на езика, разбиран от господата, информацията ви ще стигне до тях по-успешно. Затова трябва да положите особени усилия, за да изучите този тип комуникация. Използвайте прости, утвърдителни изречения. Излагайте нещата подред. Ако ви е нужно мъжът да направи нещо, обяснете го просто и директно. Не говорете със символи, илюстрирайки мисълта си с истории от живота. Не използвайте и излишни прилагателни.

Татяна Томова
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia