exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
17:42, Понеделник
06 Февруари 2023г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Психология на отношенията–19 тайни и явни желания на мъжете

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Мъжете са... толкова странни същества! Уж всички сме от една планета и принадлежим към един и същ род (човешкия), а често ни се струва, че сме напълно различни. И разликата въобще не е в половите признаци – били те първични или вторични. Разликата е в мислите, постъпките, желанията. Това, което на нас, жените, ни изглежда супер странно, понякога дори недопустимо, удивително, неразбираемо, същото нещо за мъжете се оказва напълно естествено и нормално.

Как се случва всичко това? Защо сме толкова различни в своите прояви?

Ох, колко много им се иска сигурно на жените поне веднъж да прочетат мислите на мъжете, да подслушат тайните им желания, какво всъщност искат в дъното на душите си. Възможно е, когато дамите се сдобият с подобна информация, много неща да се изяснят в сложните отношения между половете. А е възможно и обратното – мъжете да се превърнат в още по-голяма загадка за тях. Но доколкото да влезеш в мозъка на когото и да било е физически невъзможно, ще се наложи малко да поразсъждаваме.

Какво всъщност искат мъжете? За какво мечтаят те? Как си представят идеалната спътница и своя живот с нея? Точно сега ще се опитаме да вдигнем булото за всичко това и още много друго.

Веднага искам да предупредя представителите на силния пол – това не е опит да дискредитираме мъжете от гледна точка на половата им същност, това е само стремеж да помогнем на жените поне малко да се ориентират в техните мотиви и желания.

И така, да започнем по ред:

1. Както добре знаем, всички хора имат потребности от първо ниво (да се хранят, да спят, да продължат рода) и потребности от второ ниво (да се самореализират, да обичат, да контактуват). Мъжете не представляват изключение от това правило и затова за нормалното съществуване на мъжете на първо място е нужна храна, колкото и банално да звучи това.

Когато вечер мъжът се прибира от работа уморен и гладен, единственото, до което се свеждат всички негови мисли – това е топлата вкусна вечеря. И най-добре е да я подсигурите за любимия, защото, когато потребностите му от първо ниво са удовлетворени, вече може да се премине към реализация на второто ниво, а оттам чувствата на мъжа към вас ще бъдат задействани с пълна сила.

2. Мъжете по своята същност са вечни борци, активисти, откриватели. Те изкарват пари, поемат върху себе си отговорността за решаването на сложни въпроси, контролират ситуациите на различни фронтове в живота. Техният делник преминава в бесен ритъм. Но независимо от цялото това надбягване и на тях им се иска да имат убежище, в което винаги да могат да се върнат и в което винаги някой ще ги чака. В своя дом мъжете искат да избягат от светската суета и да се насладят на спокойствието на семейния живот. Ето защо мъжката част от планетата така цени жените, които умеят да поддържат благоприятна атмосфера в техния дом.

3. Има и още едно основно мъжко желание, колкото и скептично да го приемат жените – желанието да оставиш след себе си следа. Колкото и вятърничави да са били в младостта си мъжете, те въпреки това искат (даже и без да си дават за това ясна сметка до определена възраст) да имат деца. При това именно да ИМАТ, въпросът за възпитанието тук изобщо не стои.

4. За да имаш деца, трябва по някакъв начин да ги възпроизведеш, затова едно от главните желания – инстинкти, за мъжете се явява сексуалната потребност (в очите на жените това желание изглежда и единственото). При това сляпата потребност, биологическата. Сексът за мъжа е необходим като въздуха, водата или храната. Ако мъжът дълго време не е правил секс, той става заядлив, раздразнителен, агресивен, затова е по-добре, ако това не му липсва.

5. Мъжът е обикновена личност, на която нищо човешко не й е чуждо. И той също като жената се стреми да реагира съобразно ролята си в този свят, т.е. иска да изглежда мощно и внушително. Представителите на мъжкия пол основно се стараят да развиват своята фигура в посока увеличение на мускулите си. Някои се занимават с различни видове борба. Всичко това изхожда от желание да се самоутвърждават.

6. От древни, даже ако не и първобитни, времена у мъжете е заложен инстинктът за борба. В началото това е била борба за територия, после за жените, след това за власт и т.н. В по-съвременна форма това се проявява в обикновените сбивания, в големите и хитроумни планове и в сложните умозаключения. Но основата на тяхната същност не се променя – желанието за борба, нерядко и с помощта на насилие.

7. Борбата, разбира се, сама по себе си е не е лоша като процес, но за мъжа е най-важен резултатът. За него е необходимо да излиза победител от всяка битка, да се чувства герой, спасител на души и съдби. Затова по-често разрешавайте на своя спътник да се възприема като ваш спасител от всевъзможни проблеми и грижи. По този начин той ще се почувства способен да преобръща планини, а е истинско удоволствие да имаш близо до себе си такъв мъж.

8. Желателно е да отделим като отделна точка желанието на мъжа да превъзхожда жената интелектуално. Ето защо вашият любим винаги има потребност да може да борави с най-напредналата техника, да бъде в крак с прогреса, да може не само да разбере някоя новина, но и да я обясни... на жената.

9. Като още една малка слабост на мъжа се явява желанието му, каквото и да се случва, той да може да влияе на хода на събитията, да бъде явната причина за различните промени. Каквито и да са те – семейни, любовни, работни, политически и даже... исторически. Всеки мъж се осъзнава като, макар и малък, но много значим център на голяма вселена. Така те чувстват своята оглавяваваща всичко роля.

10. Да бъдат в обществото или над обществото. За личностите от мъжки пол въпросът за лидерството стои остро още от детството. Ако момчето не е прието от връстниците си, а още повече, ако е често обиждано от тях, то е безкрайно нещастно. В юношеските години мъжете искат да бъдат душата на компанията, в младостта си – шефове, и така до безкрайност. Много малко от тях си дават за това сметка, но дори и така същността не се променя. Ако мъжът има единомишленици, той се чувства като част от общност и това му доказва, че не е единствен в своите въжделения.

11. Потребност от женска ласка, нежност, грижа. Колкото и да изглежда като суров звяр на външен вид мъжът, в своята същност той си е малко момченце, което иска да се притисне към женска гръд и да се почувства нужен и любим. Мъжете даже повече от жените се нуждаят от ласки и грижи. Иначе към какво да се връщат след своите вечни изтощителни битки и ненужната светска суета?

12. Като говорим за женска/майчина ласка, не може да подминем и бащинския авторитет. Момчето е изпитва необходимост от детството да вижда пред себе си могъщата фигура на бащата, неговата твърда позиция, непреклонната му воля, за да си представя какъв трябва да бъде истинският мъж, да се сравнява с него, да се стреми към някакъв идеал. Най-общо казано, наличието на авторитет е много важно за мъжа, макар че това желание рядко се осъзнава от тях.

13. Както и в живота на всеки човек, за мъжа е много важно финансовото благополучие. При това не в смисъл на екзистенц минимума, а колкото повече, толкова по-добре. Това е и разбираемо, все пак нали, когато мъжът разполага с достатъчно пари, които той сам е спечелил, се смята за напълно реализирана личност.

14. Стремеж към приключения – едно от доста разпространените мъжки желания. Няма значение какви са тези приключения – всеки има свое разбиране за това. Важното е да се разиграе кръвта, да кипи адреналинът.

15. Изхождайки от предишното желание, може да се отдели също така и стремежът към промени, открития и прочее подобни мероприятия. Но като цяло те за щастие не пречат на обичайния им начин на живот.

16. В средните векове рицарите са имали потребност да служат на някакъв висок идеал. В съвременния свят този феномен също има място. Всеки мъж си поставя някаква свръхцел, към която се стреми през всички неравности на живота.

17. Независимо от високите идеали и вечната борба на мъжете от време на време им се иска тих и безметежен живот – да не ги тревожат никакви проблеми, да нямат никакви грижи, за да могат да живеят като в рая, без да полагат за това каквито и да са усилия.

18. Като говорим за красив безгрижен живот, може да се добави и че всеки мъж мечтае за впечатляваща кола. Впечатляваща според неговите възприятия, разбира се. За да кръстосва с нея просторите на вселената и след него да се обръщат завистливо потенциалните му съперници, подсвирквайки: “Яка бричка! Провървяло му е на този!”

19. И накрая последно в списъка, но далеч не последно и по значимост - това е желанието да бъдеш любим. Мъжете не по-малко от жените искат да ги обичат, да ги чакат и да се чувстват нужни. А кой, ако не жените, ще може да им помогне в осъществяването на най-важното им желание?

fema-bg
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia