exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
7:43, Неделя
01 Октомври 2023г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Депресията през есента

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
Депресията през есента

Тъй като все още сме на лятна вълна, секси дрешки и мокри тела, ни е много трудно да превключим на студената и дъждовна есен, която в повечето случай ни омайва с депресията по изживените летни страсти.
Есента е сезона през, който идва равносметката на живота и през, който не е чак толкова лесно да опазим доброто си настроение. И въпреки горещите спомени е време да се заловим със сериозната работа и да наваксаме за летните емоции.
За много малък брой хора, работата е удоволствие. За всички други тя се превръща в истински ужас, особено пред перспективата, че започваме и че краят не се вижда. Макар зимните празници да не изглеждат чак толкова далеч,студеното и дъждовно време е способно да развали положителните емоции от лятото и да снижи до минимум работоспособността. Когато настъпи хладният сезон, всичко придобива сив и мрачен цвят, който подсъзнателно ни депресирва и изважда на яве черни мисли за това колко работа ни чака и колко сме сами.
Хората са сънливи и мрачни като времето, което не ни предразполага към ефективност в начинанията. Енергията ни сякаш се е изпарила заедно с топлите летни нощи и всяка дейност ни изморява по-бързо, като ни кара да се чувстваме отпаднали и с по-лошо настроение.
През студените есенни дни търсим спасение в уюта на дома, който единствен се запазва като сигурна територия, на която можем да избегнем всички намусени лица по пътя и да съхраним положителните мисли с топлината на семейството или любимия човек и хубавата, домашно приготвена храна.
През мрачния сезон ограничаваме излизанията си, поради намалената жизненост останала в летните купони. Всяко действие изисква много усилия и денят изглежда все по-бавно се влачи през часовете, който ни делят от топлото легло и чай вкъщи.
Есенната меланхолия ни обсебва заради все по-дългите нощи.
Макар тъмните тонове на есента да събуждат само мрачни мисли, лятото ни е заредило с топлината си, която да ни поддържа във все по- депресиращата обстановка. Ако преодолеем желанието си да се скрием от света, есента с дългите си нощи може да ни донесе нови поводи за щастие. Имаме повече часове, в които да се отдадем на емоции с някой специален човек или да отделим за себе си и за нещата, за които никога не остава време. Есента предразполага към часове отдадени на пазар, а шопинг терапията е най-добрият лек срещу женската депресия. А какво по-хубаво от домашните събирания???


автор: Лазарина Русанова (Disturbia)
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia