exooo
BG / EN / ES
ехооо - споделете с насразширено търсенеВашите данниfenk - рекламанаши приятели
ехооо - споделете с нас
sidepanel
sidepanel
2:12, Понеделник
15 Април 2024г.

sidepanel
EXOOO -> СТАТИИ

Защо всъщност мъжът заспива след секс или...

Untitled Document
ИЗБРАНИ ТЕМИ
SЕО копирайтинг
Дигитален маркетинг и SEO оптимизация
Imam seriozen problem

ИЗБРАНИ НОВИНИ
N.O.H.A. в България
Майкъл Джексън се връща на сцената
Пребиха до смърт американска водеща

ИЗБРАНИ СТАТИИ
Миналото - неизменен спътник на всяка връзка
Ето как да запазите любовта завинаги!
ТОП 10 на фразите на перфектната жена
7 мита за мъжката физиология и психология.

Темата за мъжкото здраве (казано най-общо) и всичко свързано с него, винаги е била по-малко застъпвана отколкото тази за женския пол. Това, разбира се, има своето логично обяснение, което сякаш най-лесно може да бъде дадено, ако бъдат изяснени няколкото основи заблуди за здравето на мъжете, които са станали популярни по една или друга причина.

Мит 1. Мъжете са равнодушни към собственото здраве
Това схващане вероятно се е оформило, защото мъжете рядко говорят за здравословните си проблеми на глас и не пият демонстративно купища таблетки на работното място. Но това не доказва тяхното невнимание към здравето им. Просто разговорите за футбола са по-интересни. Да се оплакваш от здравето си в мъжка компания означава да загубиш авторитета си, а в женска – достойнството и шансовете си.
Всъщност изследванията показват, че около 40% от мъжете сериозно са разтревожени за своето здраве и за здравето на своите близки и приятели.

Мит 2. Мъжкият климакс
Не е известно кой е измислил този термин - фармацевтичните фирми или мъжете, чиито възможности с възрастта намаляват, но няма научно потвърждение на този факт. Т.н. андропауза (намаляване на нивото на половите хормони в кръвта) не е тъждествена на женската менопауза.
Съществува още една заблуда - че нивото на сексуалността при мъжете е право пропорционално на нивото на тестостерона в тяхната кръв. В действителност андропаузата и андронедостатъчността не засягат всички мъже. Промените в мъжката полова активност с достигането на зряла възраст се обяснява с други фактори. По-възрастният мъж е по-зависим от времето и здравословното си състояние, пушенето и неправилното хранене. Затова, в зависимост от състоянието на организма, на мъжа му е необходимо повече време за настъпване на ерекцията.

Мит 3. Къде води пътят през стомаха
Всички се шегуват, че любовта на мъжа минава през стомаха. Ако той яде малко, се предполага, че или е болен или с лош характер и не е известно какво може да се очаква от него.
Тозимит е много популярен и създава доста неудобства на силния пол. Все пак истина е, че по-близките отношения с една жена така или иначе най-често минават през ресторанта или друго обилно приемане на храна. Ако се прекали с този акт се оказва, че мъжът се е пренаситил дотолкова, че в леглото иска само да спи.
Едва ли обаче за някого е тайна, че системното и мащабно приемане на мазна храна с времето рязко намалява потентността и това важи не само за мъжкия пол.
Този мит засяга и семейния живот: анкети сред мъжете потвърждават, че умението на съпругата да готви се оказва на едно от последните места в списъка на женските достойнства, много след грижовността, чувствеността и разбирането.

Мит 4. Митовете за простатата
Това е наистина малка причина за тревога. Но простатитът не може да се диагностицира с едно посещение при специалист - неговите симптоми не се проявяват веднага и са необходими редовни профилактични прегледи. Мъжете са склонни да оправдават с простатата всичките си проблеми, свързани с безплодието или потентността, а някои дори прекарват половината си живот в очакване на диагнозата “простатит”.
В действителност нещата са много по-оптимистични. Първо, заболяванията на простатата и проблемите с потентността не са дотолкова свързани, защото последните имат все пак м голяма степен психологически корени. Второ, не е задължително мъжете, преболедували простатит, да попаднат в групата на риска от заболяване от рак на простатата или да станат безплодни.
Погрешно е мнението, че простатитът е неизлечим. Съвременната медицина се справя дори с неговата инфекциозна форма, коята е по-сложна за лечение. Сексът оказва върху простатата по-положително влияние, отколкото някои химически препарати и е естествена, силно действаща терапия. Въздържанието може да стане причина за т.н. “застоен простатит”. Мъжете трябва да са внимателни и с “масажа на простатата”, който може да доведе до механично увреждане.

Мит 5. С какво се измерва мъжкото достойнство
Многомъже с комплекси на тази тема не се решават да посетят обществена баня или тоалетна, дори плаж и басейн.
Темата е достатъчно известна, но трябва да се вземат под внимание някои факти. Първо, половият член в спокойно състояние и в състояние на ерекция са две различни неща. Второ, критерият “голям-малък” по отношение на половия член е много относителен. Дължината му може да бъде от 7 до 26 см, а за среден размер е прието да се смятат 16 см. В действителност по-важно за половия живот е размерът на половия член да съответства на размера на влагалището на партньорката, който също не е фиксиран. Трето, малкият размер има своите големи и неоспорими предимства: при неговият притежател ерекцията е по-качествена и настъпва по-бързо. Четвърто, легендата, че половият член на белия мъж съществено отстъпва на размерите на пениса на представителя на черната раса е вярна само ако се говори за мъж в спокойно състояние, защото при възбуда тази разлика изчезва.

Мит 6. Библейският грях или митовете за онанизма и въздържанието
Грехът на Онан от Стария Завет няма нищо общо с това понятие, но той е дал названието на мъжката мастурбация, “дразнеща” векове наред църквата, лекарите и изследователите на човешката природа. Швейцарският лекар С.Тисо, живял през 18 в., превръща проблема от нравствен в медицински. Неговата книга е породила много митове, например, че мастурбацията води до слепота и не едно поколение в цивилизования свят е изпитало сурово наказание - от бой с пръчка до кастриране.
Страшните времена са далече и не е тайна, че днес 96% от мъжете имат опит с мастурбацията. Тя има положителни страни. Първо, позволява да се намали силното сексуално напрежение при подрастващите, които нямат възможност да се занимават със секс и при възрастните мъже, оказали се в подобни условия. Второ, тя позволява на човека да разбере особеностите на собственото си тяло, да разкрие своята сексуалност. Онанизмът не влияе върху сексуалната потентност на мъжа и е естествена нормална форма на неговата сексуална активност на всякаква възраст. Мастурбацията е вредна само когато има натрапчив характер и замества всички други форми на сексуални контакти.

Мит 7. “Нормалният” мъж в леглото
Не могат да се изброят всички женски фантазии за “нормалния” мъж в леглото. Очакванията на партньорките, възпитани с холивудските филми, където героите са готови веднага, навсякъде и без предпазни мерки за секс, могат да създадат много проблеми на мъжете.
В реалния секс мъжът е зависим от жената и дамите, които смятат, че “нормалният” мъж сам ще направи всичко, дълбоко се заблуждават. Всички мъже мечтаят за женската инициативност, а някои не могат да се справят без нея. Изследванията на сексопатолозите показват, че всеки мъж поне веднъж в живота си под влияние на алкохола, неумелото поведение на партньорката и т.н., е симулирал оргазъм.
Не трябва да се отдава прекалено голямо значение на половия акт. Ако мъжът прави секс с една жена, това не означава, че той я е искал или, че тя е сексуално неотразима. Причината просто може да е сексуалното напрежение.
Един от най-обидните митове гласи, че, ако мъжът заспива веднага след секс, това означава липса на уважение към партньорката. В действителност, сънят в тази ситуация изразява признателността и доверието на мъжа към жената, смятат психолозите.
Още много заблуждения могат да бъдат изброени, но това не е най-важното. Най-важното е всяка жена да разбере, че мъжът до нея не е плод на нейните фантазии, а конкретен човек от плът и кръв със собствени слабости и недостатъци, така както и самата тя.


tia.bg
 
НАПРАВЕТЕ ЕХООО СТАРТОВА
ГЛАСУВАЙТЕ И ДНЕС ЗА НАС
СТАРАТА ВЕРСИЯ НА ЕХООО
ВХОД

В СЛУЧАЙ НА ЗАБРАВЕНА ПАРОЛА, МОЖЕТЕ ДА Я ВЪЗСТАНОВИТЕ ОТ ТУК. А АКО НЕ СТЕ РЕГИСТРИРАН/А, НАПРАВЕТЕ ГО ТУК.
ГОРЕЩИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ
ПОСЕТЕТЕ
СПИСАНИЕ ЗА МЪЖКА МОДА И ЛАЙФСТАЙЛ
КЛЮКИ, СЕКС, ПИКАНТНО
ГОРЕЩИ СНИМКИ, ГОРЕЩИ НОВИНИ
СЪНОВНИК, ХОРОСКОП, ГАДАЕНЕ
СВАТБЕН ПОРТАЛ
ВСИЧКО ЗА ВАРНЕНСКИТЕ БЕБЕТА
ОРЕШАКА-СГЛОБЯЕМИ ДЪРВЕНИ КЪЩИ
exooo
ARTDEVISER - webdesign | internet solutions | multimedia